Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery
Wiki Article
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; bitirme nüshası 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Kapısı acil durumlarda binadan autarı çıkış sağlamlamanın taliı keşik yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının muayene şeşna allıkınması kolaylaşır ve elan fazla muhatara vermesi önlenir.
Kaçış yolları ve sair tedbirler, yangın veya gayrı ivedili durumlarda gönül güvenliğinin yalnız hiç bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.
Malzeme: Yangın baplarında ekseriya çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanmalidir.
Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut acil bir hava anında insanların ferah bir itmesi ile içeriden hariçya çın açılmaktadır.
Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.
Bununla bile yangın merdivenlerinin bir canipının peyda olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.
Nitekim yangınlardan korunmak midein bel kemiği olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.
Yangın bapları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna kızılınmasına yardımcı evet ve yangının öteki bölümlere Yangın Merdiveni Kapısı yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize paha.
Yangın anında insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesi dâhilin yangın bapsı son kerte kritik bir öneme sahiptir.
Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de oylumlu binalarda olması kişilerin sevimli kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Kaçış yolları, bir yapının herhangi bir noktasından görev seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun tamamıdır. Kaçış yolları kapsamına;
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri safi gömlek yerı 150 metrekare’den çokça ve birden şu denli yamaçı olan umumi binalarda, yamaç adeti 4’ten şu denli olan bütün binalaşmalarda yangın merdiveni kuruluşlması zaruri kılınmıştır.